Mentorprogrammer etableres for at skabe resultater – både for organisationen som gennemfører programmet og for deltagerne. Mentor+Undersøgelsen™ måler og evaluere, i hvilket omfang mentorprogrammet fungerer og skaber de ønskede resultater.

Mentor+Undersøgelsen™ – værktøj til evaluering og benchmarking

Nordeuropas største database

Mentor+Undersøgelsen™ blev udviklet i 2003 på grundlag af en større undersøgelse af skandinaviske organisationers brug af mentorprogrammer. I 2007 gennemførte KMP+ House of mentoring en statistisk validering og analyse af resultaterne og tilbyder nu 2. generation af Mentor+Undersøgelsen™. Vi besidder i dag Nordeuropas største database med svar fra mentorer og mentees om, hvordan mentorprogrammer virker, og hvilke resultater de skaber for mentorer og mentees.

Mentor+Undersøgelsensikrer, at:

 • Deltagerne evaluerer alle relevante dele af mentorprogrammet
 • Ledelsen får et konkret beslutningsgrundlag omkring at videreudvikle og videreføre mentorprogrammet
 • Mentorer og mentees lærer af hinandens oplevelser og adfærd i programmet
 • Resultaterne bliver dokumenteret og er kommunikérbare til alle relevante parter

 

Få mere at vide om Mentor+Undersøgelsen™ i bogen “Mentorprogrammer i virksomheder og organisationer” af Kirsten M. Poulsen og Christian Wittrock.

Mentor+Modellen

Parallelt med Mentor+Undersøgelsen™ blev Mentor+Modellen udviklet i perioden 2003-2004 af Kirsten M. Poulsen og Christian Wittrock. Mentor+Modellen er udviklet til at vise sammenhænge, skabe definitioner, udvikle indsigt og give overblik i forhold til etablering effektive mentorprogrammer. Mentor+Undersøgelsen™ måler og evaluerer på områderne fra Mentor+Modellen.

Mentor+Undersøgelsens 4 hovedområder

1 Kernen

Dette er mentors og mentees læringsrum. Her foregår samtalen i en fortrolig og åben atmosfære, som skabes i mødet mellem de to personer. Mentor+Undersøgelsen™ måler mentor og mentees opfattelse af bl.a. følgende elementer; nærvær, etableringsfasen, læringsfasen og motivation.

2 Mål & Resultater

Undersøgelsen måler, i hvilket omfang mentorer og mentees har forventninger til resultater, samt hvilke resultater mentorer og mentees føler, de har fået gennem deltagelse i mentorprogrammet.

3 Rammer & Struktur

Alle disse faktorer i dette område er forudsætninger for, hvordan der skabes resultater for mentor, mentee og for virksomheden gennem mentorprogrammet. Ingen mentorprogrammer er ens – men alle mentorprogrammer behøver rammer og struktur tilpasset deres formål og virksomhedens kultur og værdier.

4 Omverden

I dette område evalueres samspillet med omverdenen i forhold til mentorprogrammet – hvorledes mentorer og mentees påvirker og bliver påvirket af omgivelserne, og hvorledes virksomheden forholder sig til mentorprogrammet overfor omverdenen. Dette område af undersøgelsen anvendes ikke i forbindelse med evaluering af åbne mentorprogrammer f.eks. mentorprogrammer der organiseres og udbydes af faglige foreninger m.m.

Anvendelse af Mentor+Undersøgelsen:

Undersøgelsen gennemføres via internettet og besvares af alle mentorer og mentees. Resultatrapporten udarbejdes i to versioner:

 • en benchmarkingrapport – hvor virksomhedens resultat sammenlignes med den danske database af svar
 • en programrapport – som kun viser virksomhedens svar

 

Resultatet anvendes i det afsluttende seminar, hvor deltagerne selv får anledning til at reflektere over deres egen mentor/mentee-praksis samtidig med, at de giver feedback til, hvordan programmet generelt kan justeres og forbedres.

 

Organisationen får således en evaluering af mentorprogrammets funktion og resultater, både ved hjælp af undersøgelsens resultater og ved hjælp af deltagernes fortolkning af og kommentarer til resultaterne. På baggrund af dette kan organisationen justere og videreudvikle mentorprogrammet, så der kan skabes endnu bedre resultater i fremtiden.

Det Praktiske

Med Mentor+Undersøgelsen™ får I:

 • Planlægning og opsætning til udsendelse af undersøgelsen
 • To rapporter – benchmarkingrapport og programrapport
 • Præsentation af resultaterne for programledelsen samt drøftelse af, hvad resultaterne betyder i forhold til justering og videreudvikling af mentorprogrammet

Pris                    Kr. 27.000 ekskl. moms

Mentor+Undersøgelsen™ gennemføres via internettet og prisen inkluderer planlægning, gennemførelse samt efterfølgende præsentation af resultater og anbefalinger for programledelsen.

Sprogversioner

Mentor+Undersøgelsen™ findes i en dansk, engelsk, norsk og svensk version.

 

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes for en uforpligtende samtale

Som nyhedsbrevmodtager sender vi dig:

 

 • Nyheder og inspiration om mentoring, leder- og talentudvikling.
 • Information og tilbud på kurser og events.
 • Gode tilbud på vores bøger og materialer.
 • Invitation til deltagelse i undersøgelser.
 • Nyt om KMP+ House of Mentoring.

 

Læs hele vores Privatlivspolitik her

Ved at tilmelde dig vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi må sende dig ovennævnte informationer og tilbud. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsmailen, ved at klikke på afmeldingslinket nederst i alle nyhedsmails. Eller du kan kontaktet os på info@kmpplus.com. Vi behandler dine oplysninger fortroligt.

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Marketing tilladelse
Print Friendly, PDF & Email
Please fill all widget settings!