Mentor

Hold fast i de internationale talenter

Hold fast i de internationale talenter

 

Mentor: Christine Lunde

 

Hos International Business Centre på Aalborg Universitet har de fokus på fremtiden og de udfordringer den indebærer – ikke bare for universitetet, men også for det samfund, de er en del af. Derfor har de spurgt sig selv, hvad der skal til for, at de nyuddannede unge bliver i området, når først studiebøgerne er lagt på hylden. Erfaringerne viser nemlig, at særligt de udenlandske studerende har svært ved at få solidt fodfæste i den nordjyske muld, og det gør ofte, at de flytter fra området efter endt uddannelse.

Det ville Aalborg Universitet gerne lave om på, og derfor startede de sidste år et mentorprogram, der giver internationale studerende mulighed for at få en mentor fra det nordjyske erhvervsliv.

 

 

 

Godt at blande nationaliteter

Initiativet bifaldes i det nordjyske erhvervsliv, og Christine Lunde, der foruden at være administrerende direktør i MARCOD også er tilknyttet som mentor i programmet, udtaler: ”At projektet sætter fokus på netop de udenlandske studerende giver for mig en ekstra dimension i forhold til den udfordring vi står med i Nordjylland. Problemet ligger i at få integreret de internationale studerende, mens de er her. Det kan for eksempel være svært for dem at finde praktikpladser eller lignende under studiet, og så bliver det svært at fastholde dem, når de er færdige. Men det er klart, at det ikke kommer af sig selv, det skal have noget hjælp til at blive sat i gang, og derfor synes jeg, det er et meget prisværdigt initiativ, Aalborg Universitet har taget. Jeg mener klart, at vi har brug for de internationale studerendes kompetencer.”

Og de studerende med udenlandsk baggrund kan bidrage positivt på flere områder, mener Christine Lunde: ”Jeg tror, vi har godt af i Danmark at blandes med andre nationaliteter. Det er godt for vores kultur og vores erhvervsliv. ”


Mentor lærer også

Erhvervslivet og kulturen er dog ikke de eneste komponenter der udvikles i mødet med de internationale studerende, og for Christine Lunde handler mentorprogrammet heller ikke kun om at få løst udfordringen med at skaffe den rette arbejdskraft for virksomhederne. Hun har også en personlig interesse i at være mentor i programmet. ”Jeg meldte mig først og fremmest som mentor, fordi jeg er nået til et sted i mit liv, hvor jeg har en masse erfaring og gerne vil gøre noget for nogle unge mennesker. Jeg vil gerne være med til at udvikle dem og lære noget nyt selv samtidig, så jeg kan blive en bedre leder,” forklarer hun og uddyber: ”Min mentee er fra Tyskland og har helt andre forventninger til, hvordan en leder eller chef er. Jeg synes, det er interessant at vise ham, hvordan en leder også kan være – den skandinaviske ledelsesstil er bare anderledes. Men et er kulturforskelle, noget andet er generationsforskelle, og her lærer jeg også rigtig meget af min mentee. De ting, der virkede for mig, da jeg var i starten af tyverne er ikke nødvendigvis det samme, der virker for de unge i dag, og det synes jeg er utrolig spændende.”

At et mentorforløb giver udvikling for både mentee og mentor, var dog ikke noget, Christine Lunde havde regnet med, da hun i sin tid tilmeldte sig programmet.

– Det kom faktisk bag på mig, hvor meget jeg selv har fået ud af det. Jeg havde regnet med, at jeg skulle give en masse og var også parat til det, men jeg har også selv fået rigtig meget igen, slutter hun.

 

Læs mere om Aalborg Universitets mentorprogram og hvordan det er designet til at støtte både de studerende, men også det lokale erhvervsliv.

Print Friendly, PDF & Email
Udgivet
Posted in Mentor
Please fill all widget settings!