Mentorprogrammer

Førende mentoreksperter samlet i Tyskland

Førende mentoreksperter samlet i Tyskland

… for at sikre succesen af nyt globalt mentorprogram for talentfulde unge

Af Amalie Lindqvist Nielsen

 

Forrige måned deltog vores direktør, Kirsten M. Poulsen, ved et internationalt ekspertmøde i Regensburg, Tyskland, om lanceringen af et nyt online talentudviklingsprogram, kaldet The Global Talent Mentoring Hub. En innovativ online mentoring platform, som bliver lanceret i 2020. Platformen skal tilbydes til ekstremt motiverede og talentfulde unge inden for STEMM (science, technology, engineering, mathematics & medicine) fagene.

 

Global talentudvikling

De unge talenter får via platformen mulighed for at udvikle og dyrke deres talent ved at blive matchet med allerede etablerede videnskabsfolk som deres mentorer på tværs af landegrænser. På den måde vil der blive skabt en global platform for talentudvikling og professionel vejledning. Universitet i Regensburg, Tyskland, er udvalgt til at være programansvarlig, da de i 14 år har kørt et cybermentorprogram og derfor har stor erfaring med online mentoring. Den 13.- 15. september 2019 var 7 eksperter indenfor mentoring fra hele verden inviteret til Regensburg til møde med programledelsen for at dele deres viden. Deres viden om mentoring og læring vil være med til at sikre succesen af mentorprogrammet. Vores direktør Kirsten M. Poulsen var en af de 7 eksperter, som bidrog med et oplæg på mødet.

 

Mentoring og diversitet

Kirsten M. Poulsens oplæg handlede om diversitet og mentoring. At designe og gennemføre et globalt online mentorprogram vil føre til møder mellem mange forskellige kulturer og kræver derfor viden om dette emne. Ifølge Kirsten er det en vigtig pointe, at når man matcher unge mennesker verden over med erfarne videnskabsmænd på tværs af grænser, vil der opstå nogle kulturelle problematikker.

”En studerende fra Kina kunne aldrig finde på at udfordre en gammel erfaren videnskabsmand, fordi der lytter de og gør, det der bliver sagt. Så hvis en kinesisk studerende får en dansk professor, så er der noget kulturelt, der skal tages vare på, før de bliver gode sammen.”

Kirsten M. Poulsen, direktør, KMP+ House of Mentoring

Derudover er det ifølge Kirsten M. Poulsen også vigtigt at tage højde for, hvilken baggrund programmets studerende har. Kommer de fra en akademisk familie, eller er de mønsterbrydere? Der skal forskellige støttesystemer til, og de skal matches bedst muligt herefter for, at de opnår succes med deres mentorforløb.

 

Hvordan skaber man et succesfuldt programdesign?

Kirsten M. Poulsen har stor indsigt i hvad der virker, og hvad der ikke virker, når det kommer til at designe og implementere mentorprogrammer. Hun gav derfor også sit bud på, hvad der skaber et succesfuldt mentorprogram. KMP+ House of Mentoring foretog i 2003-2004 en stor undersøgelse af danske virksomheders brug af mentorprogrammer, som blev baggrund for bogen Mentorprogrammer i virksomheder og organisationer. Tredje generation af undersøgelsen anvendes i dag af KMP+ House of Mentoring til evaluering af mentorprogrammer. Svardatabasen rummer nu mere end 1.600 svar. Denne viden var derfor også en af de ting, som Kirsten bragte videre.

 

Det kræver lokal støtte

Ekspertmødet skulle, ud over at indsamle viden fra eksperterne, være med til at skabe kontakt til potentielle sponsorer over hele verden. Desuden kan eksperterne via deres netværk være med til at skabe kontakter til universiteter, som kan bidrage med mentorer og mentees. Mentorprogrammet vil blive styret af en global programledelse, men der er også brug for nogle lokale støtter. Ifølge Kirsten M. Poulsen er det netop essentielt, at der er lokale netværk som støtter programmet for at få projektet til at lykkedes.

 

Her kan du læse mere om projektet:

https://www.globaltalentmentoring.org/

Referencer:

Mentorprogrammer i virksomheder og organisationer

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in Mentorprogrammer
Please fill all widget settings!