Artikler & Anmeldelser


Mentor på vrangen: Fra mentee til mentor

KMP+ House of Mentoring, af Amalie Lindqvist Nielsen, 1. oktober 2019


Tina Støvring er til daglig salgschef i PostNord og derudover er hun mentor hos KMP+ House of Mentoring. Hendes erfaring med mentoring startede, fordi hun havde et ønske om at udvikle sig som chef og derfor opsøgte at få en mentor. I artiklen kan du læse om Tinas  rejse fra mentee til mentor,  og om hvordan hun oplever, at mentee – og mentorrollen begge bidrager til hendes personlige udvikling på forskellige måder.

Læs artiklen 

Team Rynkeby Holbæks Holdkaptajn sætter kurs mod Paris for 6. gang

Team Rynkeby Holbæks holdkaptajn sætter kurs mod Paris for 6. gang

KMP+ House of Mentoring, af Pia Prip Hansen, 17. juni 2019

Som holdkaptajn for Team Rynkeby Holdbæk er Tine en vigtig rollemodel for de øvrige ryttere. Hun viser vejen og skal sikre, at holdet fungerer som helhed og tager medansvar for målet.

Læs artiklen

Buddy-ordning styrker ikke kun den enkelte rytter, men hele teamet

KMP+ House of Mentoring, af Pia Prip Hansen, 12. juni 2019

Mange virksomheder bruger i dag mentoring til onboarding af nye medarbejdere for at sikre, at de hurtigt kommer up to speed i forhold til at præstere. Hos Team Rynkeby Holbæk har man etableret en Buddy-ordning, der har til formål at sikre, at nye ryttere hurtigt bliver en integreret del af holdet. I artiklen kan du læse om hvordan Buddy-ordningen ikke kun styrker den enkelte rytter, men gele teamets performance.

Læs artiklen

Kim gik fra utrænet cyklist til at cykle 1.338 km til Paris

KMP+ House of Mentoring, af Pia Prip Hansen, 03. juni 2019

For Kim T. Andreassen er det at gøre noget for andre, hvad enten det er som mentor eller rytter på Team Rynkeby, en del af hvem han er. I artiklen kan du læse om hvorfor Kim har valgt at bruge næsten al sin fritid på Team Rynkeby Holbæk.

Læs artiklen

Mig og min mentor - Dynamik gav udvikling

Mig og min mentor: Dynamik gav udvikling

KMP+ House of Mentoring, af Pia Prip Hansen, 15. januar 2018

Som henholdsvis mentor og mentee blev Kim T. Andreassen og Anders Bjertrup  matchet via Finansforbundets og KMP+ House of Mentorings mentorprogram. I artiklen fortæller de om, hvilke erfaringer, de har gjort og hvad det har betydet for dem at have gennemgået et mentorforløb sammen.

Læs artiklen

Employer Branding

HR & Rekruttering, Børsen, af Tobias Petersen, 31 maj 2017

I dagen tillægs – HR & Rekruttering – i Børsen, kan du læse om hvordan virksomheder kan bruge mentoring som en del af deres employer branding og derved tiltrække og fastholde de dygtige medarbejdere. Kirsten M. Poulsen udtaler “Der er fire generationer på arbejdsmarkedet i øjeblikket (…) de to yngre generationer er ikke nær så loyale over for virksomhederne som de ældre.”

Læs artiklen

artikel offentligeledelse 2016

Mentorskab er en alliance om læring

Offentlig Ledelse, af Ulla Bechsgaard, 14 marts 2016

Der er kommet mere fokus på mentors læring i et mentorforløb, hvilket er med til at skabe større motivation for at påtage sig mentorrollen. For at skabe et succesfuldt mentorforløber, som kan blive et udviklende samarbejde mellem begge parter, er det vigtigt at skabe det rette match mellem mentor og mentee.

Læs artiklen

Forside

Både mentor og mente lærer

Politiken, af Simon Kudal, 29 april 2015

Et mentorforløb er et læringspartnerskab, som sikrer udbytte for både mentor, mentee og organisationen. Men der opstår ofte dilemmaer omkring, hvorvidt mentor og mentee skal komme fra den samme virksomhed. Tommelfingerreglen er, at jo højere op i ledelsespyramiden du kommer, jo vigtigere er det, at mentor og mentee ikke er fra samme virksomhed.

Læs artiklen

Forside - mentorprogrammer udvikler ledertalenter

Mentorprogrammer udvikler ledertalenter

moMentum, af Kirsten M. Poulsen, nr. 1 2015

At påtage sig lederrollen er en stor udfordring. Du skal finde dit ståsted, dit fundament, dine værdier og kompetencer i lederrollen. Denne artikel beskriver hvordan, mentorprogrammer kan være med til at afklare om ledervejen er den rigtige, samt være med til at styrke den enkelte leder og sikre et stærkt fundament i lederrollen.

Læs artiklen

Team alchemy artikel

Evolving Team Leadership

af Nic Thielsen, Maj 2014

This article is about the changing role of the team leader. The leadership role changes from being very directive and detail oriented when leading a newly formed, low performing team, towards an inspirational and reflecting role when in charge of a high performing team. The leadership is not only responsible for he progression of the team through various phases of performance capability, but also very much responsible for their own role-transition.

Læs artiklen

forside A new way

A New Way of Seeing Mentoring

KMP+ Forlag, af Kirsten M. Poulsen, Februar 2014

This article presents the opportunities for mentors’ learning in the mentoring relationship linking this learning to the Mentor+Model for evaluating mentoring programmes.

Læs artiklen

forside mentor+

Mentor+Undersøgelsen – måling af resultater

KMP+ Forlag, af Kirsten M. Poulsen, Februar 2014

Denne artikel beskriver vores interesse for mentorprogrammer og især vores interesse for at kunne måle, evaluere og dokumentere resultater af mentorprogrammer. Artiklen har som formål at formidle modellen bag værktøjet Mentor+Modellen, en beskrivelse af både mentors og mentees udbytte samt vores første konklusioner fra brug af Mentor+Undersøgelsen som evalueringsværktøj.

Læs artiklen

Forside mentor

Mentoring programmes

KMP+ Forlag, af Kirsten M. Poulsen, Juli 2013

The article presents an approach to the design and implementation of mentroing programmes which is very practical while at the same time manages to take into ccount the complexity of facilitating effective learning processes. Included is information on selection and matchning of mentors and mentees, the phases of the mentoring process and models for learning.

Læs artiklen

JP-5-bedste-erhvervsbøger-30.06.13_#1

De 5 bedste erhvervsbøger

Jyllandsposten, af Ulla Bechgaard, 30 juni 2013

“Mentorprogrammer i virksomheder og organisationer” skrevet af Kirsten M. Poulsen og Christian Wittrock er blevet kåret til at være en af de 5 bedste erhvervsbøger i Danmark 2012/2013.

Læs artiklen

Realkredit-Danmark-KMP+-mentorprogram-2012-PID-1_small

Mentorer lærer lige så meget som mentees!

Dansk HR, af Sven Hauge, Maj 2012

Det er ikke kun mentess som har gavn af et mentorforløb. Mentorerne får i høj grad udviklet deres kompetencer og sig selv igennem et mentorforløb. Læs om Realkredit Danmarks erfaring med mentorprogrammer og om hvordan mentorprogrammer skaber forretningsmæssig værdi.

Læs artiklen

Farvel-til-selvfedmen-KK-mentorprogram-CA-Nyt-02-2011-1_small

Farvel til selvfedmen

CAnyt, af Ole Strand

Mentorskabet rykker dig som leder, og udvikler dine lederkompetencer. Mød to ledere, den ene er mentee, den anden er mentor, og læs om hvad mentorskabet har gjort for deres ledelseskompetencer.

Læs artiklen

KU-mentorartikel-Magisterbladet-maj-2012-1_small

“I skal ikke være venner”

Magisterbladet, af Mette Engell Friis, Maj 2012

Mentor og mentee forholdet, hvad er det for en størrelse? Mentorskabet er et partnerskab, hvor begge parter får lige meget ud af samarbejdet. Men hvordan opnår man det optimale partnerskab og hvordan bruger man de roller som er i mentorskabet?

Læs artiklen

Mentoring-hvorfor-og-hvordan-KK-mentorprogram-CA-Nyt-02-2011-2-1_small

Mentoring – hvorfor og hvordan

CAnyt, af Ole Strand, 2011

Mentoring er blevet en del af hverdagen for mange virksomheder, og køres både internt, på tværs af virksomheder og i faglige organisationer. Kirsten M. Poulsen fortæller om vigtigheden i at forstå spillereglerne hvis man ønsker et successfuldt mentorprogram.

Læs artiklen

Mentor-sæt-skub-i-karrieren-KK-Helse-Job-oktober-2009-1_small

Sæt skub i karrieren med en mentor

Helsejob, af Rasmus Barud Thomsen, 2009

Det er ikke kun den enkelte medarbejder som udvikler sig og nyder godt at mentorprogrammer. Virksomheder opnår effektiv vidensdeling og større sammenhængskraft internt i organisationen.

Læs artiklen

mentorprogram-paa-ung-specialskole

Mentorprogram på ung specialskole

af Charlotte Nørgaard, Skoleleder

I denne artikel deler skoleleder Charlotte Nørgaard fra Nr. Asmindrup Skole og Videnscenter, hvordan hun bruger mentoring på sin skole til hverdag.

Læs artiklen

Mentorartikel-HK-bladet-07.11_small

Vær Vejleder – Ikke Vismand

HK Kommunalbladet, November 2008

Det er ikke nok at man tror “mentorrollen” drejer sig om at give gode råd og fortælle historier, mentorrollen handler om meget mere. Mentor skal kunne udfordre mentee og få mentee til at stille egne spørgsmål og udforske.

Læs artiklen

forside synergi

Synergiledelse og kulturarkitekter

KMP+ Forlag, af Kirsten M. Poulsen

Denne artikel beskriver organisationen som et øko-system, hvor lederens opgave er at forstå sit system for at kunne udøve sin egen rolle som kulturarkitekt. Lederen- og medarbejderne har mulighed for at påvirke balancen i systemet – og balancen er altafgørende for at skabe konstruktive rammer for engagement performance.

Læs artiklen

Som nyhedsbrevmodtager sender vi dig:

 

  • Nyheder og inspiration om mentoring, leder- og talentudvikling.
  • Information og tilbud på kurser og events.
  • Gode tilbud på vores bøger og materialer.
  • Invitation til deltagelse i undersøgelser.
  • Nyt om KMP+ House of Mentoring.

 

Læs hele vores Privatlivspolitik her

Ved at tilmelde dig vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi må sende dig ovennævnte informationer og tilbud. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsmailen, ved at klikke på afmeldingslinket nederst i alle nyhedsmails. Eller du kan kontaktet os på info@kmpplus.com. Vi behandler dine oplysninger fortroligt.

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Marketing tilladelse
Print Friendly, PDF & Email
Please fill all widget settings!